Verdensmesterskap for ungdom

Idretten har lagt opp til at ungdommene har fått egne OL, VM og EM konkurranser. Dette skal inspirere dem til virkelig å satse på sporten sin. På den måten får de muligheten til å prøve seg mot verdens beste ungdommer før de tar steget opp i de voksnes rekker med verdens beste utøver i alle sportsgrener.

Det er jo et kjempefint tiltak for ungdommene, de får oppfølging og hjelp til og videre utvikle seg i sin idrettsgren på en proffesjonell måte.

VM 2005

I 2005 ble det avholdt VM for ungommer i Marrakesh i Marokko i tidsrommet 13 til 17 juli.

Marrakesh er en stor by med over en million innbyggere, den ligger omtrent midt i landet ved foten av Atlas fjellene. Det er en gammel by med masse historie og har flere steder som står på Unescos verdensarvliste.

Her var det desverre ingen Nordmenn med under disse øvelsene hvor Usa gjorde det bra med totalt seks gull, tre sølv og fire bronse medaljer, tett etterfulgt av Kenya som fikk fem gull og fem sølv rett forran Kina med sine fem gull, en sølv og to bronse medaljer.

Vertslandet Marokko havnet helt nede på en 32 plass med kun en bronse medalje.

Terrengløp

Også i samme året ble det arrangert VM i terrengløp for både seniorer og for juniorer, det ble holdt i Frankrike i Saint Etienne.

Saint Etienne er en ganske liten by med ca 200 000 innbyggere og ligger sentralt i den østre delen av landet.

Heller ikke her stilte Norge opp med noen deltagere, vinneren ble Etiopia med hele ni gull, tre sølv og en brongse medaljer med Kenya som nummer to med tre gull, åtte sølv og fire bronse medaljer og tredjeplassen gikk til Eritrea med en sølvmedalje.

VM 2007

VM i 2007 ble holdt i Tjekkoslovakia i byen Ostrava som ligger nordøst i landet. Det er landets tredje største by med ca 300 000 innbyggere i selve byen men med over en million innbyggere tilknyttet byregionen er det en forholdsvis stor by.

Her deltok det Norsk jente som var Karoline B Grøvdal og hun klarte en bronse medalje i 2000 meter hinderløp.

Det vart Usa som vant sammenlagt her med syv gull, fire sølv og tre bronse medaljer mens andreplassen gikk til Kenya med seks gull, fire sølv og en bronse medalje og så Russland på tredje med fire gull, tre sølv og tre bronse medaljer.

VM 2009

VM i 2009 bleholdt i Italia i byen Brixen på Brixen Bressanone Sport Arena. Byen ligger nord i landet nesten oppe ved grensen til Østerike, dette er en liten by med bare litt over 20 000 innbyggere.

Også her hadde Norge med en deltager, Isabelle Pedersen som vant gull medalje i 100 m hekk en kjempeprestasjon. Hun havnet på en 14 plass totalt i medaljestriden.

Her var det Kenya som vant totalt med seks gull, syv sølv og en bronse medalje med Usa rett bak med da seks gull, fem sølv og fem bronse medaljer. Tredjeplassen gikk til England med fire gull, en sølv og en bronsemedalje.

Aldersgruppen her var satt i fra 16 til 17 år gamle, så dette er godt prestert av ungdommene.

Comments are closed.