Verdensmesterskap for ungdom 2

Verdensmesterskap for de unge blir avhold regelmessig i de forskjellige grenene. Noen flere av dem skal vi se litt nærmere på her nå. Norge har startet noe tregt med ungdom som deltar men dette tar seg opp javnt og trutt.

VM 2011

Vm i 2011 ble holdet i Frankrike i byen Lille Metropole, da på stadioen Lille Metropole. Byen ligger nord i landet hel oppe ved grensen til Belgia. Dette er en ganske stor by med over 1 million innbyggere.

Stadioen Lille Metropole ble bygget i midten av 70 tallet og tar omtrent 18 000 tilskuere, den er egentlig bygd som fotball stadio med har også hatt rugby kamper her. Blandt annet Rugby World Cup flere ganger.

Arrangementet ble holdt mellom den 6 og den 10 juli, med alderstrinnet 16 og 17 år.

Her stilte Norge ikke opp med noen deltagere, vinneren sammenlagt ble Usa med seks gull, fire sølv og seks bronse medaljer med Kenya rett bak med fem gull, fem sølv og fire bronse medaljer mens tredjeplassen gikk til Jamaica med fire gull, en sølv og fire bronse medaljer.

VM 2013

VM i 2013 foregikk i Donetsk i Ukrainia, det ble avholdt på RSC Olimpiski Stadion i tidsrommet 10 til den 14 juli.

RSC Olimpiski stadion er bygd for og holde fotballkamper men kan lett omgjøres til en fri idretts anlegg når det er behov for dette.

Donetsk ligger øst i landet og har rundt 1 million innbyggere i selve byen og ca 2 millioner i forstedene rundt selve byen.

Aldersgruppen her var også satt til 16 og 17 år, her ble det deltager rekord dette året med over 1500 deltagere fordelt på ca 850 gutter og litt over 700 jenter.

Her hadde Norge med Karsten Warholm som tok gullet i Octathlon som er flere forskjellige øvelser deltagerene skal igjennom. Det er 100 meter, lengde hopp, kulestøt, 400 meter, 110 hinder, høydehopp, spydkast og til slutt 1000 meter. En virkelig flott prestasjon.

Han vant med nesten 200 poeng over sølvvinner Feliks Shestopalov i fra Russland og bronsevinner Jan Dolezal i fra Tjekkia.

Det ble Jamaica som vant totalt med seks gull og to sølv medaljer mens Kenya på andreplassen fikk fire gull, tre sølv og fire bronsemedaljer etterfulgt av Etiopia med tre gull, tre sølv og to bronse medaljer.

VM 2015

VM i 2015 ble holdt i Columbia i byen Cali, det foregikk på Estadio Olimpico Pascual Guerrero stadioen.

Cali ligger nesten helt ute ved kysten i vest Colombia, det er en ganske stor by med nesten to og en halv millioner innbyggere.

Stadioen er egentlig en kjent fotball arena men blir også brukt til friidretts arrangemanger.

Her hadde Norge med seg Stella Weinberg som klarte en flott sølv medalje i spydkast, en virkelig flott prestasjon.

Det ble Usa som tok sammenlagt seieren her med hele åtte gull, fem sølv og seks bronse medaljer, hele seks mere en nr to som ble Kenya med fem gull, fire sølv og fire bronse medaljer etterfulgt av Japan som klarte tre gull, en sølv og en bronse medaljer.

Comments are closed.