Unge stjerner

Norge har mange unge idretts stjerner som også har blitt store forbilder blant de yngste utøverne. Apparatet rundt de unge er en viktig faktor for at de skal lykkes med sin idrettsgren. Her kommer det mange mennesker med inn i bildet, selvfølgelig foreldrene, trenere, de forskjellige idrettsforbundene og klubbene har en viktig jobb her. Oppfølgingen og motivasjonen må hele tiden være der for og gi dem den støtten de trenger for å satse videre.

Ida Marcussen

Ida Marcussen

En av disse ungdommene som har gjort det bra i juniorklassen er Ida Marcussen, hun kommer i fra Kristiansand og har syvkamp som sin favoritt idrettsgren. Syvkamp består av øvelsene 100 meter hekk, høydehopp, kulestøt, 200 meter løp, lengdehopp, spydkast og 800 meter løp. Man må virkelig være i god fysisk form for og kunne prestere på toppnivå i denne friidrettsgrenen. Hennes store gjennombrudd i juniorklassen kom da hun i 2005 klarte sølv i lengde og en tredjeplass i kulestøt. Under JR VM samme året fikk hun en sjette plass sammenlagt under syvkampen. Året etter vant hun Nordisk mesterskap i syvkamp med ny Norsk JR rekord, en rekord hun har klart og forbedre flere ganger etterpå. Med mange gode plasseringer i tiden som JR utøver vil nok overgangen til senior klassen bli bra, vi kan nok forvente oss mange gode plasseringer av Marcussen fremover.

Toralv Opsal

Toralv Opsal

I fra Ørsta kommer det nok ett talent innen ungdoms idretten, det er Toralv Opsal. Det er mangekamp som han har satset på, dette er en friidrettsgren som inneholder 100 meter løp, lengdehopp, høydehopp, kulestøt, 400 meter løp, 110 meter hekk, stavhopp, diskos kast, spydkast og 1500 meter løp. Her gjelder det også og har formen og teknikken inne da det er så mange forskjellige typer øvelser. Det har vert mange gode resultater i fra han under ungdoms tiden, hans store gjennombrudd kom da han var bare 15 år gammel under UM. Under dette innendørs stevnet i 2013 vant han høydehopp, lengdesprang og kulestøt, godt gjort dette. Senere samme året da Tyrving lekene gikk forbedret han dette resultatet, her vant han 300 meter løp, høydehopp, lengdesprang, kulestøt og tre steg. Det har fortsatt med mange gode plasseringer i tiden som fulgte og i Sverige tok han og vant alle øvelsene under Dimna lekene. Også under NM har han vunnet sammenlagt flere ganger, en utøver som fortsatt holder seg på toppnivå. Så her kommer det nok mange flere gode resultater i tiden fremover.

Caroline Fleischer

Caroline Fleischer

Enda en mangekamp utøver som gjør det bra er Caroline Fleischer i fra Oppegård utenfor Oslo. I det første store stevnet hun deltok i var hun bare 15 år gammel, her femteplass i høyde hopp og syvende plass i både lengdehopp og i tresteg. Neste år under Norway Games forbedret hun resultatene og da ble det gull i lengdehopp og i høydehopp, ett betydelig hopp på rankingen der. Hun har fortsatt i den samme stilen i tiden etterpå med mange gode resultater og plasseringer oppe på pallen. Dette virker lovende for henne når hun så skal rykke opp i seniorklassen.

Comments are closed.