Unge idrettsutøvere

Idrett for ungdommen er ett flott tiltak vi har. Her er idrettsforbundet en stor pådriver for og kunne hjelpe de unge frem innen sin idrettsgren.

Det er også mange flere aktører rundt om som har engasjert seg i de forskjellige grenene med ungdomsidretten.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen er en av de unge utøverne som har gjort det bra i friidrett, det er hekke løp som hun har satset på.

Det var under Ungdoms VM i friidrett i 09 at hun ble verdensmester i klassen 100 meter hekk, der satte hun også europarekord i sin gren og den holdt i to år før den ble slått med 0,03 sekunder av en Sveitser.

Året etter ble hun igjen verdensmester i samme gren da hun deltok i U20 verdensmesterskapet i Canada, og igjen sattre hun en rekord. Da slo hun til med ny Norsk junior rekord med tiden 13,30  flott gjort.

Hun har fortsatt sin karriere med hekke løp, med en sølv medalje under jr EM i tallin året etter. Samme året vant hun sitt første NM gull og forbedret da sin junior rekord med 0,09 sekunder. Da ble hun rangert som den verdens beste junior hekkeløper på sin distangse av All Athletics.com

2012 ble et noe dårligere år for Pedersen, på grunn av sykdom klarte hun ikke og holde seg helt på toppen dette året. Det forbedret seg derimot året etter hvor hun igjen vant gull på 60 meter hekk og 60 meter innendørs under NM.

Hun fortsatte og forbedre sine rekorder og hun kvalifiserte seg så til VM i friidrett året etter. Men først ble det en tur innom U23 EM i friidrett hvor hun tok gullet med en overlegen seier.

Men det var ikke bare løping hun hadde på programmet sitt, hun var også med og representerte Norge i lag EM da i lengdehopp hvor hun til slutt endte opp på en niende plass.

Hun rakk også et NM dette året før hun så gikk opp i seniorklassen, her tok hun igjen en gull i korthekk og en sølv i lengdehopp.

Hennes første VM i seniorklassen ble en skuffelse for henne, hun klarte ikke og komme seg videre i fra kvalifiserings heatet da hun endte på en siste plass i sitt heat. Resultatene skyldes viastnok store menstruasjons smerter.

Under lag VM i 14 stilte hun opp med det Norske laget og gjorde det ganske godt  og vant sin gren som igjen var 100 meter hekk og det medførte til at Norge gikk opp en klasse i fra First League og opp til Superligaen i neste års lag EM.

Samme året tok hun igjen gull på 100 meter hekk og en bronse på 100 meter, hun holder formen på topp med stadig og forbedrer sine rekorder.

Så hadde tiden til VM lag kommet, nå var de jo i Superligaen og det var blitt en del hardere og hevde seg i denne klassen, noe som slutt resultatet viste. Norge havnet på en sisteplass og derved var det rett ned i First League igjen.

Isabelle Pedersen er fortsatt aktiv i sine friidretts grener, så vi vil nok høre mere om henne i tiden fremover.

Comments are closed.