Unge idrettsutøvere 2

Ungdoms idretten har fått frem mange Norske idretts stjerner og flere blir det garantert i fremtiden. Med god hjelp av forskjellige instanser blir de fanget opp av systemet tidlig og får da god hjelp til og videre utvikle sitt talent.

Noen av de som har gjort det godt innen ungdoms idretten ser vi litt nærmere på her.

Erling Andersen

Erling Andersen er en tidligere kappgjenger som har gjort det bra innen sin sports gren.

Det har blitt mange medaljer på han i den tiden har var aktiv idrettsutøver, rundt 50 har det blitt. I NM har han over 30 gullmedaljer og vise frem, det er en stor prestasjon.

To OL har han også rukket og bli med på, dog ikke med medaljeplasseringer men med en åttende plass som den beste og det var under OL i 84 som da var i Los Angeles.

Han begynte sin internasjonale karriere under Junior EM som ble avholdt i Polen i 79, der fikk han en flott sølv medalje på distansen ti kilometer.

Under innendørs EM i Ungarn fire år etter tok han en bronse medalje på 5000 meter gange.

Han la opp sin idretts karriere etter OL i 1988.

Stian Andersen

Stian Andersen som kommer i fra Porsgrunn begynte først med grenen mangekjemper som er flere ulike sportsgrener som foreksempel ikke så ulik ti kamp.

Han deltok i sitt første junior VM i 05 i mange kamp, etter dette satset han mere og mere på kulestøt. Noe som ble hans idrettsgren helt og holdent, kanskje ikke så rart da han far er den kjente Norske kule støteren Georg Andersen.

Det er sort sett i Norge han har gjort seg bemerket med tre gull og en sølv under NM mesterskap mens han holdt på aktivt.

Jakob Ingebritsen

Jakob Ingebritsen kommer i fra Sandnes og er en friidretts utøver som har satset på løping i forskjellige distanser.

Han begynte sin løpe karriere veldig tidlig, bare syv år gammel så løp han 60 meteren på 10,37. Noe som da fristet gutten til og fortsette og konkurrere.

Det ble også noen ski renn på han da han var bare 12 år gammel, der klarte han en bronse på to km klassisk og en 4 plass på to km fristil.

Han fortsatte med løpingen og fikk flere godt plasseringer det året, han mottok også bestemanns prisen i sin klasse. Slett ikke dårlig av en så ung utøver.

Prestasjonene fortsatte året etter med gull på 800 meter, sølv på 60 meter og igjen en gull på 1500 meter på innendørs baner. Men det stoppet ikke der, i et motbakkeløp klarte han en bronse medalje sammenlagt og sammen lagt i de fire Arborettrimen løpene fikk han igjen bestemannsprisen.

Neste års sesong vart ikke noe dårligere for ung Ingebritsen, han startet med og ta gull i nyttårsløpet i Egersund. Neste ble da Pingvinlekene i Fana hvor han klarte og sette ny Norsk rekord for 14 åringer på 1500 meter, bra fart på denne gutten ja.

Medaljer har det blitt mange av, ikke bare innenlands. EM gull ble det to stykker av i U20, gull også i Nordisk juniormesterskap i friidrett, EM i terrengløp har det blitt to gull og i Nordisk mesterskap i terrengløp ytterligere to gull.

Vi får nok se mye til denne idrettsutøveren i årene fremover, så det er bare til og glede seg til og se han i aksjon igjen.

Comments are closed.