Ungdoms landslaget i fotball

Idrettsforbundet satsing på de unge har økt vesentlig de siste årene, og vi trenger jo og få frem nye talenter i alle idrettsgrener om man skal kunne hevde seg i det internasjonale sammenheng. Foruten vintersporten er det jo fotballen som virkelig fenger de fleste, og det er kanskje ikke så rart for stjernestatusen og pengene man kan tjene innen denne idretten er store. Ikke minst for landslagets skyld trenger man stadig nye talenter innen fotballen.

Norge gutter 15 år

Den yngst aldersgruppen som vi har innen landslag er 15 år, guttas 15 års lag satser stort på og komme så høyt opp på statistikken som mulig. Det er vel noe alle lagene prøver så godt de kan på. Toppskårerne i denne gruppen er Christer George med ti mål etterfulgt av Tommy Svindal Larsen med åtte, så følger Danny Sannes på tredjeplassen med syv mål. De som har spilt flest kamper i denne aldersgruppen er Tommy Svindal Larsen med hele 25 kamper etterfulgt av Thomas Holm som har 17 kamper, tredjeplassen deler Patrick A Holtet, Anders V Jenssen og Håvard Fjellvang. Tipper nok at vi får se noen av disse gutta oppe i toppklubbene etter hvert. I løpet av 2018 vant de to kamper, uavgjort i en kamp og tapte fire kamper som landslag.

Norge gutter 16 år

Norge gutter 16 år

Vi har flere ungdoms landslag i fotball, dette er jo en alders bestemt idrett. Landslaget gutter 16 år er i stadig i kamper rundt omkring i verden. Talenter finner man selvfølgelig i denne gruppen også, topp scorerne i denne aldersgruppen er Abdul Basit Ouro Agouda, Oscar Aga og Trond F Ludviksen med alle ni mål hver. De som har spilt flest kamper i denne aldersgruppen er Halldor Ø Stenvik, Johan Hove og Abdul Basit Oure Agouda, de har alle 20 kamper bak seg i U 16. Rett bak finner man Andreas Uran, Erik Botheim og Mikael B G Ugland med 19 kamper.De fleste av disse er nå kommet seg opp i senior klassen og klarer seg ganske godt der. I løpet av 2018 spilte de 16 landskamper, her vant de fem kamper, spilte en uavgjort og tapte da 10 kamper.

Norge jenter 15 år

Norge jenter 15 år

Det er ikke bare gutta som stiller med ungdoms landslag, jentene vil også være med og bra er det. Det Norske kvinnelandslaget har jo klart seg godt i det siste, det er jo takket være talenter som disse jentene har og utvikler seg i fra. Toppskårerne i denne gruppen er Marie D Markussen med fem mål etterfulgt av Thea Bjelde og Ingrid Olsen som begge har fire mål hver seg. De som har flest kamper blant jentene her er Vilde A Fjelldal med åtte kamper etterfulgt av Guro Reiten og Rikke B Nygard med begge syv kamper. De spilte fire kamper i 2018 hvor de har to seiere, en uavgjort og ett tap. Man ser en stor forskjell på guttene og jentene i spilte kamper, årsaken er jo att jente lagene ikke har så mange turneringer og landskaper på programmet som gutta har.

 

Comments are closed.