Ungdoms idrett

Ungdoms idrett har et godt innarbeidet sportslig opplegg i norges idrettsforbundet, med retningslinjer som tar godt vare på ungdomen. De fleste klubbene har egene ungdomslag for aldersgruppen  13 til 19 år, så en finner garatert ett tilbud i din lokale klubb. Det mest kjente arrangemanget for ungdommen må bli Norway Cup som holdes i Oslo hver sommer. Ett godt tilrettelagt opplegg for ungdommene.

Norway Cup

Norway Cup har blitt det største norske idretts arrangemanget i Norge for ungdommer, det er alders gruppe seks til nitten år som får delta i turneringen. Dette er en turnering som har pågått helt siden 1972, så det har blitt en del år siden første gangen nå. Arrangemanget er lagt til uke 31 hvert år og det er blitt mange lag som deltar i løpet av årene. Det er rundt 6000 kamper som spilles her hvert år, med over 53 000 lag som har deltatt i turneringen siden den startet er den jo blitt ett enormt populært stevne.

Det er mellom 1400 og 1600 lag som deltar i turneringen hvert år, med nesten 60 forskjellige nasjoner er det også ett godt internasjonalt stevne.Det blir spilt i mange forskjellige klasser og alders grupper, det er de samme for gutter og jenterer, det 11`er fotball med fem forskjellige klasser, 9`er fotball en klasse og 7`er fotball med fire klasser.

Hver aldersgruppe har sitt egene spilletider som det går på, fra 17 til 19 år spilles det i to 30 minutters perioder, 15 og 16 år med to 25 minutters perioder, 13 og 14 år har to 20 minutters perioder og 11 til 12 år har to 15 minutters perioder. Det er ganske nytt under Norway Cup at de nå har med såkalt tre mot tre kamper. Det er i de minste aldersgruppene at det arrangeres disse kampene. Dette forergår på små baner uten målvakt og med kun tre spillere på hvert lag om gangen, disse spillerne kan derimot byttes underveis i kampen uten at den stanses. Her er det både jenter og gutter i alderen seks til elleve år som kan delta, garantert en morsom opplevelse for de minste.

Norway Cup var den første til og anerkjene kvinnefotballen her i landet, de var med fra starten i 1972, mens Norges Fotballforbund ikke anerkjente kvinnefotballen før fire år senere. Banebrytende for kvinneidretten sier mange. Under cupen blir det også delt ut spesielle utmerkelser og priser, man får pris for den beste norske klubben, en vandrerpokal som deles ut hvert tredje år som heter Rolf Hofmos minnepokal for den klubben som viser til de beste resultatene gjennom de siste tre årene. Norway Cup har også mottat flere priser for sitt arbeid med ungdommer opp igjennom årene, Ungdommens fredspris for internasjonal forståelse blandt ungdom, Unicef Norges ærespris for fredsarbeid for barn og unge, sportsjournalistenes pris, Idrettens fredspris, ildsjelen Frode Kyvåg mottok Kongens fortjenestemedalje, LO sin kulturpris, hederspris på idrettsgallaen, Peer Gynt prisen, NIOS ærespris, Pan prisen og årets Osloborger prisen til Kyvåg for sitt arbeid med Norway Cup.

Link til årets Norway Cup finner du her, med påmelding og informasjon.

Comments are closed.