Ungdommer med rekorder

Det som virkelig motiverer ungdommene til å fortsette med sine idretts grener er jo selvfølgelig det og komme på medaljeplass. Selvfølgelig det er jo gullet som er det aller beste som de kan få. Men det å sette rekorder er nok likså stort for dem, rekorder som i mange tilfeller står i veldig mange år gir nok også den rette inspirasjonen og interessen de trenger. Ved siden av ett godt sportslig opplegg er det ingen tvil om at dette er en viktig del av ungdoms idretten.

Jenter 13 år

Jenter 13 år

Vilde Lund Bjørnsen er en jente som har klart å sette Norsk rekord, det gjorde hun på distansen 40 løp. Denne rekorden satte hun allerede i 2009, nesten ti år siden. Det viser jo vor god rekorden er. Hun representerer klubben Gneist IL som også har flere andre gode utøvere. Bjørnsen driver fortsatt på med idrett og har flere distanser hun løper. Det er 60, 100, 200, 300 og 400 meter samt att hun deltar i lengdehopp, allsidig jente dette. Medaljer har det blitt flere av også, under JR klassen to gull, tre sølv og en bronse. UM klassen seks gull, fire sølv og to bronse. I NM sammenheng en sølv og to bronse medaljer. Gode resultater hele veien. Nummer to på listen over NM rekorder finner vi den godt kjente Isabelle Sandstedt Pedersen, hekkeløper og lengdehopp er hennes grener. Rekorden satte hun i 2005 og den står fortsatt. Hun representerte tidligere klubben IL Norna- Salhus men i dag er hun tilknyttet klubben IL i BUL. Hennes første store internasjonale prestasjon var under Ungdoms VM i friidrett i 2009 da hun ble verdensmester. Under semifinalen her slo hun til men ny Europa rekord for U 18 klassen, denne rekorden sto i to år før den ble slått med 0,03 sekunder av Noemi Zbaren. Hun er også den eneste som foreløpig har vunnet U 18 og U 20 i 100 meter hekk to tå på rad. Denne unge kvinnen er fortsatt i full vigør, så vi får nok se mange flere gode resultater i fra henne fremover. Tredjeplassen er det Benedicte Isabell som innehar, den ble satt i 2006. Det att disse rekordene fortsatt er ubeseiret sier jo alt om prestasjonene de har klart å gjøre.

Gutter 13 år

Gutter 13 år

Emil Gundersen er den som ligger på rekordplassen på 40 meter løp, det er en rekord han satte i 2017 så den er ikke så gammel enda. Sondre Rinde har andreplassen som ble satt i 2011, så den har holdt i noen år. På tredjeplassen er det den ikke ukjente Amund Høie Sjursen som har mange gode plasseringer og vise frem. Rekorden satte han i 2009 og han holder fortsatt på med å forsøke seg på nye rekorder. Han har flere idretts grener han satser på, som 60 meter løp, høyde, høyde uten tilløp, lengde og lengde uten tilløp med mange gull og sølv plasseringer. Hans nye mål er og klare ett hopp på åtte meter, hans personlige rekord er på 7,60 men han har ett på omtrent åtte meter som ble dømt dødt. Surt kanskje men sånn er nå reglene.

Comments are closed.