Skiskyting kvinner

De fleste landene her oppe i Norden er gode på vinter idretter. Med lange og snørike vintre er det jo ypperlig forhold for denne type idrett. Norge er intet unntak, og vi har dominert i perioder i mange forskjellige grener innen vinter idretten. Og med den gode rekruteringen blant ungdom som vi har kommer vi nok til å fortsette med det i lang tid fremover. Skiskyting er en av disse grenene vi har gode utøvere i både på herre og kvinne siden.

T K Eckhoff

T K Eckhoff

En av disse gode kvinnene er Tiril Kampenhaug Eckhoff, hun kommer i fra en familie hvor også broren Stian og søsteren Kaja også driver innen denne sporten. Søstrene er begge ski skytere som er tilknyttet klubben Fossum Idretts forening mens broren jobber i dag som trener innen skiskytingen etter han sluttet som aktiv utøver. Tirils store internasjonale gjennombrudd kom under OL i 2014 da hun vant gull i mix stafetten og fikk bronse medalje i både vanlig stafett og i felles starten I VM har hun så langt to gull og to bronse medaljer så langt. Hun har for tiden tatt en permisjon i fra ski skytingen imens hun gjør ferdig sine studier.

Kaja Eckhoff

Kaja Eckhoff

Søsteren Kaja har også gjort det godt innen denne idretts grenen, hun ble junior verdensmester i 2002. Kun 16 år gammel vant hun sammenlagt Norges cupen i klassen yngre junior, godt gjort. Året etter fulgt hun opp med gull og sølv under junior NM samt at hun var med på stafettlaget om også tok en gull medalje. Hun har fortsatt i det samme sporet under JR klassen med mange gode plasseringen. Det har også blitt gode plasseringer når hun har deltatt på konkurranser på rulleski hvor det har blitt flere gull medaljer. Da hun så kom opp i senior klassen var de helt store resultatene ikke så mange, en tredjeplass på stafetten ble det beste hun fikk det første året som senior Senior klassen er jo en god del hardere en JR klassen og for mange blir dette spranget hardt og komme over.

Tora Berger

Tora Berger

Enda ett godt kjent navn innen kvinnenes ski skytter miljø er jo Tora Berger, hun startet også tidlig med å prestere godt innen sin gren.Hun fikk en bronse medalje under JR VM i 2000 som da ble hennes første internasjonale medalje, hun hadde fra før gode resultater som junior under mesterskap her hjemme. Hennes opprykk i seniorklassen har gått bra, hun ble Norges mester i 2002 på felles starten. Det har blitt 17 NM gull totalt i karrieren hennes. Det ble også mange gode resultater under VM, med åtte gull, fem sølv og fem bronse medaljer. Dette gjorde at hun vant verdens cupen sammen lagt en gang og en andreplass samt to tredjeplasser. Det ble totalt 28 seiere for henne i verdens cupen, godt gjort. Det har også blitt flotte resultater under OL på henne, to gull, en sølv og en bronse medalje. Det har også blitt flotte resultater under OL på henne, to gull, en sølv og en bronse medalje. Dette har jo medført i mange forskjellig priser som hun har fått for sin gode innsats innen idretten. Årets forbilde, Holmenkollmedaljen, årets kvinnelige utøver og årets navn er noen av dem.

Comments are closed.