Rally og Rallycross

Bil og motorsport er noe som frister ungdommen, her er det fart og spenning som gjelder. Norge har også i denne sporten fått frem gode utøvere som også internasjonalt har klart seg veldig bra. Det er også i denne sporten viktig med en tidlig start og med den rette opplæring og tilrettelegging får man gode førere som virkelig kan hevde seg godt. I dag er det nok familien Solberg som ligger på toppen her i landet.

Tommy Rustad

En av de som har holdt på virkelig lenge i motorsporten er Tommy Rustad, han startet med Gokart allerede som 15 åring. Det er ganske mange ungdommer som starter i nettopp denne grenen og utvikler seg til og bli gode rally og rallycross førere.

Han fikk nok sin lidenskap i fra sin far som også var motorsports utøver, greit med foreldre som driver med samme type sport.

Det har blitt mange forskjellige typer av motorsporten han har vært innom med årene. Starten var jo Gokart som han drev på med i rundt tre år så gikk han over til rallycross i rundt seks år. Deretter ble det Formel Racing i fra 1993 til 1996, han fulgt på med baneracing i rundt åtte år.

Etter det så varierte han mellom rallycross og baneracing. Det har blitt en imponerende liste over løp han har deltatt i, 530 løp så langt. Av disse har han vunnet 123 ganger og 54 av disse i utlandet.

Han har vært innom ni forskjellige bilmerker og vunnet 16 mesterskapstitler. Norges mester og EM mester flere ganger, en god og erfaren sjåfør dette.

Martin Schanche

Ett annet godt kjent navn innen motorsporten er Martin Schanche , med sine seks Europamesterskaps titler i rallycross har også han satt sine spor innen sporten.

Han er også kjent for sitt spesielle hissige temperament, noe som har gitt han en del problemer underveis. Han hadde en spesiell kjørestil som ga han tilnavnet Villmannen i fra Tana. Like hissig kjørestil ja.

Han var rundt 27 år gammel før han startet sin karriere bak rattet på rallycross bilen, ganske sent men han gjorde det bra.

Etter at han la opp motorsporten har han gått inn i politikken samt at hans firma produserer deler til bilene innen rally og rallycross.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen startet sin karriere tidlig, han drev først på med alpint og motor cross før han endte opp med rally.

Da han var med i alpint var han også med i det Norske junior landslaget samtidig med at han drev på med motor cross. Her var han også med på junior landslaget.

Da han fikk sitt førerkort i en alder av 17 år i England deltok han i sitt første løp som rallyfører der. Det var i løpet Quinton Stages rally, hvor han vant og var da den yngste sjåføren som hadde vunnet dette løpet. En god start på karrieren det.

Det ble flere seire den sesongen, løp som The Coracle, the Bulldog, Saaremaa Rally og the Cambrian Rally.

Han har fortsatt i samme stilen etter det og kan vise til seire i Rally Catalunya, Rally Poland og Rally Australia i de seneste årene.

Comments are closed.