På skøyter

Mange unge har satset på vinter idretten her i landet, ikke så rart kanskje når vi har en lang og snørik vinter her oppe i nord. Men en viktig faktor som hjelper godt på rekruteringen er jo de gode resultatene våre utøvere klarer, man får da gjenre noen forbilder som hjelper godt på i de forskjellige grenenes rekrutering. I de fleste idrettsgrener innen vinter sport har vi mange gode utøvere, også på skøyter.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko

En av de store navnene i dagens skøyte miljø er Håvard Bøkko, han gjorde seg godt bemerket i miljøet allerede som junior utøver. Det store på den tiden var da han i løpet av bare på to uker satte hele tre verdens rekorder. Det var på distansene 1500, 3000 og 5000 meter. Dette medførte til at han ble junior verdensmester i 2006 sesongen, samt at han hadde alle Norges rekordene for juniorer i sesongen 2005/06. Etter den sesongen rykket han opp i senior klassen og var da allerede godt etablert i skøyte miljøet. Han har veldig mange gode plasseringer så langt i karrieren, i allround NM har han åtte gull og tre sølv, i sprint NM har han klart to gull og i enkelt distanser i NM har han foreløpig 29 gull, 14 sølv og fem bronse medaljer I EM sammenheng har han foreløpig en gull, ti sølv og seks bronser og under OL har han en gull og en bronse medalje. Han deltar i alle distanser pluss er også med i lag tempo løpene som han også gjør det veldig bra i. Håvard er fortsatt aktiv utøver så det blir nok mange gode resultater fremover også.

Hege Bøkko

Hege Bøkko

Håvards lillesøster Hege er også en aktiv skøyteløper som har gjort det godt. Også hun gjorde seg godt bemerket i tiden som junior utøver. Allerede i 2009 tok hun sin første junior VM medalje, det ble da sølv til henne, hun fortsatte i tiden fremover med fire sølv og en bronse til under junior VM sammenheng. Da hun kom opp i senior klassen har hun ikke klart og komme helt opp i toppen enda, gode resultater men medaljeplassene har så langt uteblitt i internasjonale konkurranser.Men under NM har hun fortsatt topp plasseringer, i allround NM har hun en gull og tre bronsemedaljer, i sprint NM har det blitt fem gull og på enkeltdistansene i NM har hun så langt ti gull, 16 sølv og åtte bronse medaljer Den løsner nok snart for henne på det internasjonale nivået også etter hvert.

H H Lorentzen

H H Lorentzen

Sprint løperen Håvard Holmefjord Lorentzen er en utøver som har fått til mange gode resultater så langt. Som junior utøver har han fire gull, en sølv og en bronse medalje under junior VM sammenheng. Han har fortsatt i den samme stilen som senior utøver også med seks gull og en sølv under NM sprint samt ni gull, tre sølv og fem bronsemedaljer på enkelt distanser i NM sammenheng. I VM sammenheng har han så langt en gull og tre sølv medaljer og under OL har han klart en gull og en sølv. En aktiv løper som fortsatt holder på.

Comments are closed.