Oppdal

Våre unge idrettsutøvere gjør seg godt bemerket både nasjonalt og internasjonalt i sine idrettsgrener. Det er viktig for dem og få riktig oppfølging og støtte tidlig i karrieren. Dette er noe man klarer ganske godt her i Norge. De fleste av dem fortsetter sin karriere når de forlater ungdomsidretten og rykker opp i seniorklassen, noe som vi da gjerne vil at de skal gjøre. De har blitt gode representanter for Norsk idrett med tiden og tatt med seg mange medaljer hjem.

Beatrice Nedberg Llano

Beatrice Nedberg Llano er en ung kvinne som har satset på sleggekasting som sin idretts gren. Hun kommer i fra Bergen og har gjort det bra så langt i sin karriere.

Under VM i 2016 tok hun gullmedalje som nok er hennes største prestasjon så langt. Men det har blitt flere medaljer på henne, hun har også tatt den Norske junior rekorden som hun hadde jaktet på lenge. Vi får nok se mere til henne i tiden fremover.

Nadia Akpana Assa

Nadia Akpana Assa er i fra Oslo og har lengdehopp som sin idrettsgren. Hun startet opp først med turn men etterhvert gikk hun over til friidretten. Det var sprintløp og lengdehopp hun da satset på, men det har kun blitt lengdehopp i den siste tiden.

Hun har flere gullmedaljer i NM og det beste internasjonale resultatet så langt er en sølvmedalje i junior VM som foregikk i Usa.

Hennes personlige rekord er på 6,48 meter, ikke dårlig. Vi får nok se mere til denne unge damen fremmover.

Svein Martin Skagestad

Svein Martin Skagestad kommer også i fra Bergen, han satser på diskos og kulestøt som sine grener innen friidretten, men har vert innom spydkast og høyde hopp også. Han har mange gode resultater og vise frem til så langt og flere vil det nok bli.

I  junior klassen under NM har han hele fire gull og en bronse medalje, bra resultat av den unge mannen. NM innendørs har han to gull og to bronse medaljer så langt, og utendørs NM har gitt han fire gull og to sølv. Internasjonalt har han så langt klart gull i U23 EM og bronse i junior VM, begge disse medaljene tok han i diskos.

Vladimir Vukicevic

Vladimir Vukicevic har hekkeløp på sitt program, noe som hans søster også satser på. Dete er vel en familieting dette for hans far er friidretts treneren Petar Vukicevic som tidligere var nettopp en hekkeløper.

Han tok sitt første gull under NM i 09 da han var 18 år gammel, det har blitt en del flere medaljer på han med tiden som fulgte.

Året etter ble det en sølvmedalje under junior VM og samme året tok han og forbedret  norgesrekorden på 110 meter hekk under et stevne i Gøteborg.

Hans søster Christina har også mange gode resultater og vise frem. Hele syv NM gull på 100 meter hekk, tre sølv medaljer i junior EM og VM, gull i U 23 EM.

Hennes beste resultat så langt er vel uten tvil hennes gull medalje under ungdoms OL i 2003 som foregikk i Paris, mange gode resultater og vi får nok se mere av henne i tiden fremover også.

Comments are closed.