Oppdal fotball

Våre unge idretts stjerner har gjort det ganske godt i internasjonale konkurranser. En av de viktigste grunnene er nok at de blir fanget opp av systemet tidlig i sin karriere, og blir godt fulgt opp av en bra støtteapparatet rundt dem. Det er mange ildsjeler der ute som gjerne stiller opp for å legge alt til rette for ungdommene, sånn at de kan satse fullt ut på sin idrettsgren. Det er både lokale forbund og det Norges idrettsforbundet som er de som er flinkest til og fange opp disse ungdommene.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av disse ungdommene som gjør seg godt bemerket innen sin gren. Hun kommer i fra Isdalen, som ligger rett ved Åndalsnes.

Hennes satsingsområder er løping, terrengløp, hinderløp, motbakkeløp og langdistangseløp. Hun har også satset på vinteridrett en stund, da som langrennsløper, men valget falt til slutt på løpingen. Og det ser ut til å ha vært det riktige valget for henne – i hvert fall så langt ut fra resultatene hennes.

Hun innehar tre Norske rekorder så langt i sin karriere, ikke dårlig det. I sin karriere i ungdomsklassen U20 har hun fire Em gull og en sølv pluss en VM medalje i klassen U 18 der hun tok bronsen i 2007.

Da hun så rykket opp i senior klassen har hun vert en del plaget med helsen, men står på og kan vise frem tre bronse medaljer i Em sammenheng.

Totalt så langt har hun klart hele 15 gull i forskjellige grener her hjemme under NM, veldig bra gjort.

Man må ikke glemme hennes medaljer i lag EM, der har hun to sølv og fire bronse medaljer og vise frem.

Karsten Warholm

Karsten Warholm i fra Ulsteinvik har satset på en lett blanding av øvelser som han er med på.

Løping, lengdehopp, hekkeløp og flerkamp. Han har gjort seg godt bemerket som friidretts utøver både nasjonalt og internasjonalt med mange gode resultater så langt.

En av hans største prestasjoner så langt er nok da han satte ny verdensrekord i 300 meter hekke løp i 2018, da under idretts arrangemang som foregikk i Finland.

Som ungdoms utøver har han flere medaljer og vise frem, hele fire gull, tre bronse og en sølv medalje under U EM og VM.

Etter han rykket opp i seniorklassen har han spesialisert seg på hekkeløp, da gjerne lang distangseløp. Der har han flere ganger satt Norsk rekord, så det ser ut til at den satsingen var vellykket for han.

Men han har fortsatt flere grener som han deltar i, lengdehopp da både med tilløp og uten tilløp, tresteg og stafett. Her har han tatt en god del av sine medaljer i NM sammenheng.

Som senior utøver har han klart hele 22 NM seiere i både på innendørs og utendørs arrangementer, det er ikke mange som kan vise frem så gode resultater.

Totalt i karrieren så langt kan han legge frem hele 20 gull medaljer, ni sølvmedaljer og to bronse medaljer, veldig bra. Vi får nok se mere til denne utøveren i tiden fremover som er en veldig god representant for Norsk idrett.

Comments are closed.