Norske rekorder

Mange av våre idretts stjerner har startet i ung alder og gjort seg godt bemerket innen ungdomsidretten. Det å starte tidlig med god og bra tilrettelagt trening er en veldig viktig faktor for at ungdommene skal gjøre det godt innen sin idrett.

De mange Norske rekordene som disse ungdommene har satt er en god motivasjon for den videre utviklingen for dem. En god del av disse rekordene blir stående i mange år og viser bra hvor gode de egentlig er.

Randi Langøigjelten

En av disse ungdomsrekordene som har stått veldig lenge er Randi Langøigjeltens rekordløp på 1000 meter. Den satte hun for 37 år siden og er fortsatt ikke blitt slått i 2018. Hun har klart og bli Norgesmester fem ganger og tatt sølv to ganger. Med dette har hun virkelig satt sine spor innen idretten her i landet.

Grete Waitz

Grete Waitz

Grete Waitz er en kvinne de fleste i Norge har hørt om Maraton og langdistanseløperen med utrolig mange gode plasseringer. Hun så dagens lys i Oslo i 1953 hvor hun også vokste opp. Hun var bare 19 år gammel da hun deltok i sitt første OL hvor deltok på 1500 meter. Denne distansen har hun forøvrig fortsatt Norgesrekorden. Hun har også rekorden på den doble distansen. Hun fortsatte suksessen etter at hun gikk over til senior. Men da var det maraton løp som hun satset fullt ut på. Det var noe hun klarte veldig bra med flere OL og VM medaljer, samt at hun har hele 33 NM gull. New York City maraton er nok de løpene hun er mest kjent for. Dette løpet har hun vunnet ni ganger. Neppe noen som slår den rekorden.

Vukievic

Vladimir og søsteren Christina har hekkeløp som sin idretts gren, de har begge Norgesrekorden i sin gren. Vladimir har rekorden på 100 meter hekk som han klarte i 2016 og Christina har også Norgesrekorden på samme distanse for kvinner, den klarte hun i 2009.

Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

I fra Trondheim kommer Ingrid Kristiansen som også er en langdistanse og maratonløper. Hun drev også på med friidrett og langrenn i ungdommen. I 1974 ble hun europamester i junior stafett på ski og hun klarte hele åtte NM titler i samme gren. Hun satset deretter på maraton, langløp og terrengløp som sine idretts grener i voksen alder. Dette klart hun veldig bra, med 10 000 meter løp i 1987 som hun ble verdensmester på. Denne rekorden på 10 000 meter sto i hele ni år før noen klarte og slå den, godt prestert dette. Det har blitt kongepokaler i 85 og i 86, 24 NM gull, Seks NM sølv og tre NM bronse medaljer sier jo sitt om hvor god hun var. Men det var ikke bare her i landet hun klarte seg bra, også i internasjonale mesterskap gjorde hun det veldig bra. Fire VM gull, fire VM sølv og både gull og bronse i EM er noen av medaljene hun kan vise frem. I Maraton har hun hele 14 gull og to sølv, mens i world race og i cross country mesterskap har hun klart fire gull og to bronse medaljer.

 

 

Comments are closed.