Norge også best i friidrett

Vi skulle vel aldri trodd at vi kunne si at Norge også var best når det gjelder i friidrett. Vi var verken raske nok eller sterke nok, og som vi har skjønt i nyere tid, er jo at det var umulig. De fleste av motstanderne var jo fylt opp av kjemiske substanser som gjorde dem umenneskelige i alt fra løping til spydkast. Men vi har fortsatt tro på at sporten kan bli doping-fri og at norske idrettsutøvere aldri har tatt eller vil ta ulovlige midler. Og nå har vi så mange gode utøvere at vi kan kalle oss en toppnasjon. Her skal vi se på noen prestasjoner i den senere tid.

Norge også best i friidrett
Norge også best i friidrett

400 meter hekk menn

Kasten Warholm, for en friskus. Bare 24 år gammel har han virkelig satt verden for sine føtter. Han har allerede 2 VM-gull og 2 EM-gull. Han innehar verdensrekorden på 300 meter hekk og er bare 8 hundredeler bak verdensrekorden på den offisielle distansen. I løpet av noen timer i september 2020 vant han både 400 meter hekk og 400 meter for herrer. Det er nesten bare spørsmål om når Warholm skal ta verdensrekorden. Han har dessuten mange fantastiske personlige rekorder i andre løpsdistanser og friidrettsøvelser.

800 meter kvinner

Da Hedda var godt over 20 år bestemte hun seg for å ta noen joggeturer. Det gikk ikke særlig godt, men da hun ble med i en treningsgruppe, begynte resultatene å vise seg. Nå er Hedda Hynne i toppen av verdenseliten. I september 2020 satt hun nordisk rekord på distansen med 1:58:10, noe som var beste tid i verden det året. Året etter satt hun norsk rekord innendørs. Hva vi har i vente fra henne blir spennende å se.

1500 meter menn

Nå må vi snakke om Ingebrigtsen-brødrene. Dette eventyret med Gjert i førersetet handler først og fremst om Henrik, Filip og Jakob. Skal vi nøye oss med minstemann kanskje, gutten som ennå bare er 20 år gammel. Gjennom en fantastisk karriere som bare nettopp har begynt har han vunnet omtrent det som er. Hans favoritt distanse er 1500 meter, og her innehar han Europa-rekordene både for innendørs og utendørs konkurranse. 3:28:68 lyder rekorden hans, og det er bare drøye 2,5 sekunder bak verdensrekorden.

5000 meter kvinner

Norge har en del mellomdistanseløpere for kvinner også. Det er naturlig å trekke fram Karoline Bjerkeli Grøvdal, som konkurrerer i flere grener. Hun har flere ganger vært oppe å luktet på medaljer i viktige konkurranser som VM, EM og Diamond League. Med en personlig rekord på 5000 meter fra 2016, har hun en av verdens beste tider på 14:57:77, som er bedre enn verdensrekorden til Ingrid Kristiansen 30 år tidligere.

Maraton menn

Sondre Nordstad Moen er en fantastisk langdistanseløper. Han trener med de beste i verden og har en fantastisk tid han satt i Tokyo Maraton. Den lyder på 2:05:48 som er den 157. Beste tiden gjennom tidene. Likevel er den bare rundt 4 minutter bare verdensrekorden, noe som utgjør ca. 4 sekund per kilometer. Det er den beste tiden satt av en ikke-afrikansk utøver og nest beste Europeiske tid.

Maraton menn
Maraton menn

Comments are closed.