Kvinnelige ski stjerner

Menn har dominert i idretten i mange år, men kvinnene har kommet sterkt inn i de forskjellige idretts grenene de siste årene. Mange av våre store stjerner innen idretten har gjort det utrolig bra både nasjonalt og internasjonalt. Her finner man mange utrolig gode resultater og man ser at kvinnene i mange idrettsgrener gjør det bedre enn menn. Det er jo flott også for de som kommer etterpå med store forhåpninger, spesielt de som satser hardt innen ungdoms idretten. Man trenger store forbilder, det hjelper jo på motivasjonen.

Laila Kveli

Laila Kveli

En av våre gode ski stjerner som kanskje ikke er så godt kjent er Laila Kveli, hun er en langdistanse løper. Det er hovedsakelig løp som Vasaloppet, Marcialonga og Kønig Ludwig Lauf som hun deltar i. Hennes første store gjennombrudd internasjonalt var under Vasaloppet i 2012, da kom hun på en andre plass etter Vibeke Skofterud og sikret Norge dobbelt seier. Året etter tok hun igjen en sølvmedalje, da under Marcialonga løpet og en tredje plass under Kønig Ludwig Lauf løpet. I 2014 gjorde hun det mange hadde ventet på, gull under Vasaloppet var den medaljen hun lenge hadde jaktet på. Kveli kommer i fra Nord Trøndelag og er tilknyttet Lierne Idrettslag samt Team Santander hvor hun får den støtte og veiledning hun trenger.

K S Steira

K S Steira

I fra Mo i Rana kommer Kristin Størmer Steira som også har langdistanseløp som sin spesialitet. Men hun er også med på de vanlige skirennene og stafettene. Hun er en kvinne med mange talenter, foruten skisporten er hun også med innen friidretten hvor hun også har gjort det veldig bra. Hun debuterte i verdenscupen kun 19 år gammel og det tok henne bare to år før hun vant det første verdens cup rennet. Det har blitt tre NM gull, tre sølv og tre bronse medaljer på forskjellige distanser på ski. Under VM har hun klart tre gull, to sølv og tre bronse medaljer og under OL har hun ett gull og en sølvmedalje og vise frem. I friidrett har hun tre gull og en sølv medalje, alle på løping som 5000 meter, 10 000 meter, seks kilometer og motbakkeløp. Det er fart på denne kvinnen ja.

H M Fossesholm

En av kvinnene som man har store forventninger til er Helene Marie Fossesholm, en junior langrennsløper som har gjort det bra. Hun er i fra Vestfossen I Eiker, her kom hun til verden i 2001 og har vist så gode resultater at hun blir spådd og bli den nye Bjørgen. Det er jo en enorm prestasjon om hun klarer og komme opp i Marit sitt nivå. Men med så langt gode resultater er hun jo godt på veien oppover mot toppen. Det som ble hennes store gjennombrudd var hennes prestasjoner under Junior NM i 2018. Her tok hun gull i tre grenene hun deltok i individuelt, sprint, 7,5 kilometer klassisk og fem kilometer fri stil. Her var hun også med på 4 x 3,75 kilometer stafett hvor laget hennes også tok gull. Dette er en ung kvinne vi nok får se mye til i tiden fremover.

Comments are closed.