JR VM på ski

Våre unge JR utøvere i de forskjellige idretts grenene satser hardt og mange av dem klarer virkelig og hevde seg bra både nasjonalt og internasjonalt. Det er viktig for fremtidige resultater for idretts Norge og få frem disse talentene. Noe Norge er ganske flinke til å legge til rette for dem på best mulig måte. Dette gjelder i de fleste idrettsgrenene som finnes både sommer og vinter idretten

JR EM

JR EM

Det første junior EM mesterskapet som ble arrangert var i 1968 og ble da holdt i Premanon i Frankrike. Etter ni år ble det også startet VM i samme klassen men dette gikk bort igjen etter kort tid og det var igjen bare europeiske deltagere som kunne delta. Norges første junior VM på ski ble holdt i Trondheim i 1984, hopprennene ble holdt på Granåsen og langrenns øvelsene på Bratsberg. Under disse øvelsene tok Norge to gull og tre sølv og vant da sammenlagt. Det var kvinnenes stafett lag bestående av Marit Elveos, Bente Meisingseth og Hilde Gjermundshaug som sto for den ene gull prestasjonen. Den andre gull medaljen sto Geir Andersen for i kombinert. Sølv medaljene gikk til John Riiber også i kombinert, lagkonkurransen i kombinert med John Riiber, T A Bredesen og Geir Andersen. Samt da til Hilde Gjermundshaug på ti kilometer. Gode prestasjoner av disse unge utøverne dette.

2004

2004

Norge hadde igjen Junior VM på ski i 2004, det ble da holdt ved Stryn som ligger i Sogn og Fjordane. Her kom våre unge håpefulle på andre plass rett bak Russland. Det ble fire gullmedaljer under dette stevnet. Medaljene var det Astrid Øvstedal på sprint fri, Peter Tande i kombinert og i sprint samt stafettlaget. De Norske ungdommene hadde flere gode resultater men nådde ikke helt opp på medaljeplassen.

Norge beste nasjon

Norge beste nasjon

Norges ungdom har vunnet sammenlagt en god del ganger nå, som under VM i 05 som foregikk i Finland i Rovaniemi. Her tok ungdommene hele åtte gull, tre sølv og tre bronsemedaljer og slo nummer to med hele åtte medaljer. Godt gjort Det ble gull på Even Sletten på sprint klassisk, Petter Northug på ti kilometer fristil og 20 kilometer skiatlon. Jentene gjorde det like bra med gull til Kari Vikhagen Gjeitnes, Marte Elden og stafett laget. Petter Tande sørget for to gull i kombinert, fem og ti kilometer. Sølvet klarte Petter Northug, Astrid Jacobsen og stafettlaget i langrenn mens bronseplassene gikk til Emil H Svensen og to til Betty Ann B Nilsen.  I 07 var de igjen på toppen sammenlagt, da ble stevnet holdt i Tarvisio i Italia. Her tok de tre gull, tre sølv og fire bronse medaljer. Her kom Sverige på andreplassen. I 09 slo ungdommene til igjen med fem gull, to sølv og fem bronsemedaljer. God margin ned til nummer to som ble Russland. Disse ungdommene har fortsatt å dominere under JR VM, i 2010/11/15/16 og 18 har de hold seg på toppen av listen over sammenlagt seieren.

Comments are closed.