JR Motorsport

Motorsport er en stadig økende sportsgren her i landet, stort sett alle klubbene har også har sine egne junior grupper som ivrig satser for fullt. Her er det stort sett alt med motorer som det gjelder og mange unge i dag har også interessen for dette. Det er heldigvis ikke bare data og spill som gjelder, viktig og få de unge ut og være aktive også. Motorsporten i Norge er samlet under Norsk Motor Klubb som har avdelinger rundt omkring i hele landet.

Norsk Motor Klubb

Norsk Motor Klubb ble startet så tidlig som i 1916, og i dag er det rundt 100 lokale klubber som er tilknyttet hoved klubben. Med nesten 60 % av de som har lisens i Norge er tilknyttet nettopp denne klubben.

De har med det meste av bil sport, motorsykkel sport, motor fly sport og motor båt sport i de forskjellige klasser.

Klubben har i dag rundt 20 000 medlemmer samlet under NMK.

Motorsykkelen kom til Norge kun noen år før klubben ble stiftet, folk var litt redde disse monstrene som raste rundt på de gamle veiene og skremte både folk og dyr.

Men man ble da etter hvert vant til disse trafikantene og det kom stadig nye motorsykler inn i landet. Det var på den tiden mest Engelske motorsykler som man tok inn og det gikk ikke lange tiden før man startet å arrangere forskjellige løp med disse.

Det var gjerne pålitelighets løp i den første tiden, hastighetsløp kom sakte men sikkert med inn i bildet. Var jo ikke akkurat så gode veier heller på den tiden, man var jo vant med hest og kjerre.

Med årene kom det stadig flere og flere lokale klubber med inn i NKM og programmet ble stadig utvidet. Juniorene kom også inn i bildet med egne kjøretøyer tilpasset dem.

Stadig nye konkurranser mellom de forskjellige klubbene og så ble det lagt inn en egen juniorklasse for NM konkurranser.

Norges Bilsport Forbund

Norges Bilsport Forbund ble etablert i starten på 1930 tallet av Kongelige Norsk Automobilforbund.

Det innledet ett samarbeid med Norges Automobil Forbund og Norsk Motorklubb for og forbedre tilbudene til de som drev med motorsport.

KNA var de første til og organisere bilsport i Norge, det var allerede i 1912 at de holdt sitt første billøp. Det foregikk litt syd for Oslo på Bunnefjorden og var da ett israce.

Også her ble det konkurrert i pålitelighets løp og farts løp. Det første pålitelighets løpet de arrangerte startet i Oslo og gikk om Grua, Hønefoss, Kongsberg, Larvik og Drammen. En ganske lang tur som virkelig satte bilene på en hard prøve.

De har med tiden gått inn i Det Internasjonale Bilsportforbundet og er Norges representant innen motorsporten.

Motorsports grener

Det har blitt mange forskjellige grener innen motorsporten som det konkurreres i.

Racing er lite utbret her i landet, her er det Formel 1, Le Mans Serien og lignende konkurranser.

Dragracing er en gren som har kommet seg bra her i landet, med de grenene som er størst her i landet er jo rally og rallycross.

Comments are closed.