Johaug og Skofterud

Det at Norge til tider dominerer vinter idretten i perioder er det nok ingen tvil om, mange store utøvere har vi klart å få frem til og være på toppnivå i mange år. Dette er jo også med på og hjelpe til med rekruteringen av de unge, de ser sine idoler gjør det godt både i Norge og i internasjonal sammenheng. Det er jo en veldig viktig faktor for at vi skal holde oss på ett høyt nivå i mange år fremover.

Johaug

Johaug

En av disse utøverne som har gjort det veldig godt i fra ung alder er Therese Johaug , hun er i fra Os kommune som ligger i Østerdalen. Hun representerer idrettsklubben Nansen hvor hun har vert i mange år. Det tok noen år før hun fikk sitt store gjennombrudd her i Norge, 19 år gammel tok hun bronse medalje i grenen duatlon. Det var ikke bare som langrennsløper hun var god, dualton er en konkurranse som består av hopp og mange forskjellige distanser på ski også stafett. På grunn av de gode resultater hun hadde vist så langt ble hun så tatt ut til verdens cupløpene i 2007. Her gjorde hun det veldig bra under Junior VM, tre gull og en bronse under sesongen 07/08. Dette var bare starten for Johaug, totalt har det blitt ti NM gull, ni NM sølv og fire NM bronser på henne så langt. Under VM har hun klart syv gull, en sølv og tre bronsemedaljer mens i OL sammenheng så langt har hun en gull, en sølv og en bronse medalje. Hun har gjort seg godt bemerket innen Tour de ski også, her har hun to gull, tre sølv og en bronse medalje. Det har blitt 50 verdens cup seire på henne så langt, dette har medført til at hun har vunnet verdenscupen to år på rad. I 2016 fikk hun en doping dom på seg, en omstridt sak som har gått frem og tilbake over en tid. En bagatell påstår mange, en lepomade med ulovlig stoff ga utslag på prøvene. Men med så små mengder at det hadde ingen innvirkning på hennes prestasjoner. Det ble utestengelse i 18 måneder og mistet da OL den sesongen. Men hun er tilbake for fult og fortsatt er formen hennes bra så det blir nok mange gode plasseringer til på henne.

Vibeke Skofterud

Vibeke Skofterud

Langrennsløperen Vibeke Skofterud har også gjort det bra på ski med mange gode plasseringer i karrieren. Hennes store gjennombrudd kom da hun var rundt 20 år gammel og hun har siden holdt seg godt oppe i toppen. Det har blitt OL gull, to VM gull, en sølv og en bronse medalje. Under NM konkurranser har hun en gull, en sølv og fire bronsemedaljer. Vasaloppet var hun også med på, her satte hun ny rekord i kvinneklassen og ble den første Norske kvinnen til å vinne dette løpet.Hun har også ligget høyt oppe på verdens cup listen, men på grunn av sykdom måtte hun avbryte sesongen. Skofterud omkom dessverre i vann scooter ulykke sommeren 2018.

Comments are closed.