Familien Solberg

Vi har fått en god del eksempler på at idretten frister flere i familien når de ser resultatene som kommer i fra familie medlemmene. Her er det store fordeler også med nære trenings kammerater og da gjerne litt ekstra intern kniving om hvem som er de beste. Dette har vi sett innen flere forskjellige former innen idretten, det er ikke bare søsken som dette gjelder, barna blir også interessert når de ser hva de voksne i familien får til.

Petter

Petter Solberg er ett godt kjent navn innen motorsporten her i landet, hans bror Henning og nå også Petters sønn Oliver satser alle på denne sporten.

Petter kommer i fra Askim men vokste opp i Spydeberg og startet tidlig opp med å interessere seg for motor og motor sporten.

Foreldrenes VW Cross car var den første han fikk lov til å skru på i en alder av bare rundt 11 år, det er vel ikke utenkelig at det var akkurat i denne bilen han fikk sin første kjøretur også.

Da han var rundt 13 år gammel drev han mye med radiostyrte biler, da vant han NM og interessen for bil og motorer økte stadig i den alderen.

Den store satsingen på karrieren kom da han ble med i Ford World Rally Team i slutten av 90 tallet, her ble han derimot ikke så lenge. Han gikk da over til Subaru World Rally Team og der fikk karrieren han en skikkelig opptur.

Det ble omtrent åtte år i denne gruppen og fikk mange gode resultater som ble lagt godt merke til.

Det ble 13 rundeseiere i rally VM og han vant sammenlagt rally VM i 2003, andreplassen tre ganger og tredjeplassen en gang under denne tiden.

Da Subaru la ned hele rally satsingen startet han sitt eget lag med god hjelp i fra sine sponsorer.

I 2013 gikk han over til å kjøre rallycross i stedet, men med litt problemer med bilen i starten ble det ikke så gode resultater. Da de fikk ordnet det meste på bilen kom de gode resultatene tilbake og han vant flere løp.

I 2017 startet han opp ett nytt team, da var det ett samarbeid med VW i Sverige og sammen med Johan Kristoffersen ble de det sterkeste teamet gjennom sesongene 2017 og 18.

Teamet klarte to VM titler og Kristoffersen tok to VM titler for førere, ett godt resultat i starten for dette teamet.

Henning

Storebroren Henning satset også for fullt i en periode på rally, og allerede som 15 åring var han med som kartleser.

Karrieren som sjåfør startet tre år senere med at han vant NKM s landsfinale, en god start på karrieren det.

Det har blitt fem seiere under NM i rally og har vert med i rally VM i rundt syv år. Her ble det flere tredjeplasser som beste resultater.

Det ble flere seiere innen fartsprøve racene, men i de siste årene har han bare deltatt på enkelte løp og lagt mere eller mindre den profesjonelle karrieren på hylla.

En familie som virkelig liker motorsporten dette.

Comments are closed.