Barneidrett

Det og holde barna i aktivitet er viktig for deres utvikling, ikke bare vanlig uteleking men med sportslige aktiviteter mener mange. Det er noe Norges Idrettsforbund er også opptatt av.Det er mange forskjellige sportsgrener som har med barneidretten i sitt program, hvor det er satt en aldersgrense på 12 år for og kunne gå under barneidrett. Fra de er 13 år går de under ungdomsidrett. Det er satt opp mange regler som gjelder barneidretten, så det gjelder å sette seg inn i disse også om man har barn som begynner og konkurrere. På Norges idrettsforbund sine sider kan du lett finne disse.

Det finnes mange forskjellige tilbud om idrettskoler og kurs for barna rundt omkring, som fotballskoler, håndballskoler og friidretsskoler. De fleste idrettsgrenene har egene barnegrupper så det finnes nok noe for alle interesser der ute. Her må man bare sette seg ned og se hva nærmiljøet har av tilbud, nesten alle fotballklubber har egene fotballskoler beregnet på barna, det samme gjelder håndball. Det viktigste er jo at barna her det gøy og ikke har noe prestasjons press på seg, dette skal jo være en lek og få dem i aktiviteter som de liker.Noen av tilbudene som Oslo har og tilby barna av idrettskoler ser vi litt på her, Vålerenga Ishockey med alderstrinn seks til ti år, Lilletøyen fotbllklubb, Sagene If som har mange grener på programmet som fotball, innebandy, bandy, landhockey, bryting, tennis og rugby i aldersklassen seks til tolv år.

Røa IL som har barnegym tre til fem år og allidrett seks til åtte år, Furuset Allidrett IF med alderstrinn tre til seks år og syv til ti år. Dette er bare noen av tilbudene rudt omkring i byen, ta gjerne kontakt med ditt lokale idrettslag de har sikkert et tilsvarende tilbud til barna. Barnas trivsel og sikkerhet er et prioritert område i idrettsforbundet, trenere og ledere må ha god kompetanse og forståelse om barna. Det blir stadig avholdt kurs og opplæring av personene som skal ta seg av barna under idretts leken, noe som jo er betryggende for foreldrene som lar sine barn delta selv om de selv ikke er tilstede. De kurses i rutiner, aktivitetslederkurs, idekurs og har temakvelder sammen med foreldrene med jamne mellomrom. Enhver person som har med barneidretten og gjøre under idrettsforbundet må også legge frem politiattest.

Idrettskretser

Idrettsforbundet har mange idrettskretser som ligger under dem, en liten liste kommer her så du kan finne frem til den som er nærmest deg. Akershus har hele 666 forskjellige idrettslag med over 230 000 medlemer, her finner du garatert ett sportslig flott sted for de i den minste aldergruppen. Aust Agder med 179 idrettslag og ca 45 000 medlemer, her har man idrettslag i alle 15 kommuner i fylket. Hedemark består av 22 idrettsråd og 375 ordinære idrettslag med ca 80 000 medlemmer. Oppland stiller med nesten 400 idrettslag og 26 idrettsråd. Rogaland har over 590 lokale idrettslag og tilby, så her finner men garantert noe i nærheten. Det var litt om mulighetene men har for at de minste skal få bli med og delta litt i de forskjellige idretter.

Comments are closed.