Barn og ungdoms fotball

Barn og ungdom motiveres til å satse på en eller annen form for idrett. Ikke bare for å holde seg i form, men også for å få frem nye talenter til de forskjellige idretts grenene. Det å komme seg ut og røre på seg teller jo også mye. Mange av dagens unge sitter for mye foran tv og data og trenger da avveksling fra disse vanene.

Barnefotball

Barnefotball

På våren starter sesongen for barnefotballen. Det er da i aldersgruppen seks til 12 år som er gjeldende her. Flere av de litt eldre barna har nok trent litt gjennom vinteren, mens de minste gleder seg til og få startet opp igjen. Gleden med og få seg nye fotballsko og egen drakt lyser lang vei på de ivrige barna. Men det er jo lek og moro som skal få disse barna til og fortsette med fotballen og da må det legges godt til rette for dem i fra starten av. Nå er det blitt litt for mye fokus på barnefotballen innimellom, særlig når landslaget gjør det dårlig blir det satt spørsmålstegn ved opplegget ved barnefotballen. Man viser da til andre land som starter med og få frem talenter i svært ung alder, unødvendig mener mange for barna skal det være en lek og de skal ha det moro. Men som på alle steder ellers i vårt samfunn så er det også her mange som mener de er eksperter på området så meningene blir da mange. Hva som egentlig er best for barna er nok og la de få utvikle seg selv de første årene og så se an hvordan interessen for idretten utvikler seg på en naturlig måte. Den Norske modellen har så langt fungert bra, man skaper spillere og vi skaper samtidig lagspillere. For til slutt er det jo hele laget som skal ut og vinne kamper. Forbildene til dem er en viktig del av opplegget rundt fotballen, stort sett alle klubber har jo noen som de yngste kan se opp til. Her spiller jo også foreldrene en viktig rolle, hjelpe dem og motivere dem er jo ett absolutt must. Det og også være tilstede på trening og kamper gir barna en god følelse og det hjelper mye på motivasjonen deres.

Ungdomsfotball

Ungdomsfotball

Når man så har vokst i fra barnefotballen er det mange som fortsetter som ungdoms spillere. Her er det aldersgruppen 13 til 19 år som det gjelder. Målsetningen som fotballforbundet har med disse ungdommene er og videreutvikle de som virkelig har talen samt og få de resterende til og bli i miljøet så lenge som mulig. Ikke alle har jo medfødt talent men kan med den rette treningen og tilretteleggingen bli toppspillere. Fotballforbundet har en egen spiller utviklingsmodell som fokuserer på de som virkelig ønsker å satse videre på fotballen, opplegger virker ganske godt så langt for vi har fått ganske mange stjerner som er rundt omkring i verden. Det er jo selvfølgelig de flestes store drøm og komme til en av toppklubbene rundt omkring i verden, her er det jo gode penger og tjene ved siden av stjernestatusen.

 

Comments are closed.