Rekordholdere

Mange av våre unge har gjort en formidabel karriere innen idretten, ikke bare i Norge men også internasjonalt har de vist gode resultater. Dette er en god hjelp til videre rekrutering innen den Norske idretten, det er jo lettere og få nye utøvere inn når man ser resultatene deres. Mange av de blir store forbilder for de andre ungdommene og de satser da selv hardere for å kunne bli som dem.

NM Rekorder

Innen fri idretten har vi mange gode utøvere, Jaysuma S Ndure er en av dem. Det er på distansene 100 meter og 200 meter løp.

Han har også en del gullmedaljer som junior utøver og fortsatte med gode plasseringer etter opprykk i senior klassen.

Ndure er opprinnelig i fra Gambia og der var der han startet sin karriere, når han så kom til Norge og fikk sitt statsborgerskap representerer han da selvfølgelig Norge. Blir nok flere gode løp i fra den unge mannen fremover.

Ezinne Okparaebo var den på kvinnesiden som hadde rekorden på de samme øvelsene, men den på 200 meter løp er nå blitt slått.

Hun er opprinnelig i fra Nigeria men har representert Norge en stund nå. Kun 17 år gammel var hun landets beste kvinnelige sprinter og har hele 13 gullmedaljer i NM sammenheng så langt.

Internasjonalt gjør hun det også bra, det har blitt fem gull, to sølv og en bronsemedalje på henne i EM sammenheng. En rask kvinne som nok blir og finne oppe på pallen flere ganger fremover.

Ingebrigtsen

De tre løps brødrene Ingebrigtsen gjør det også veldig bra innen løping og Filip er innehaver av Norgesrekorden på 1500 meter løp.

Det har blitt mange medaljer på Filip gjennom årene han har drevet så langt, to gull i NM junior. I EM og VM har han også flere medaljeplasser.

Henrik har rekorden på distansen en Engelsk mil. Han har også tatt flere medaljeplasser som junior og har fortsatt i det samme sporet i seniorklassen.

De har alle tre veldig gode resultater på sine distanser, treneren som er deres far har nok mye av æren for at de har kommet så langt.

Jakob som er den yngste av brødrene ligger ikke langt unna han heller, han klarte og bli Europamester på distansene 3000 og 5000 meter som junior utøver. Dette har gjort til at han er en av de raskeste løpere Norge har på mellom distanser i dag.

I tiden som junior utøver har han flere NM gull og i EM har han 13 gull så langt. Under VM har han både sølv og bronse medaljer.

Denne gjengen holder fortsatt på med løpingen og det skal bli artig og følge dem videre.

M Bakke

Marius Bakke tok rekordene på distansene 3000 i 2001 og 5000 meter løp i 2004 som står den dag i dag. At rekorden har stått uslått i så mange år sier jo alt om hvor fort han har løpt.

Han har klart seg godt i Norge men i internasjonal sammenheng har han ikke klart det så bra.

Comments are closed.