Brødrene Bø

Mange av våre store stjerner i dag har startet sin karriere i sine barneår. Iveren og konkurranse instinktet har starten tidlig for de fleste av dem. Da de fortsatte ut i ungdomsårene ble dette forsterket da de kunne vise bedre og bedre resultater. Det var da viktig for foreldrene og de lokale trenerne til å følge opp disse unge håp fulle barna. Dette er noe av suksessen vi kan se av resultater i dag, den Norske modellen har virket veldig bra på det området.

Tarjei

Brødrene Bø kommer i fra Stryn som ligger i Sogn og Fjordane, de er begge vokst opp i nærheten av skianlegg. Dette er nok en av årsakene til at de har også valgt å satse på denne idretten.

Tarjei var kun åtte år gammel da det ble arrangert NM på dette anlegget, her var det også ett JR NM som ble avviklet på samme tiden. Det var nok da gnisten for denne sporten ble tent.

Det var kombinasjonen av skiløp og skiskyting han satset på, det tok noen år før han hadde klart å gjøre seg bemerket i miljøet i skisporet. Det var ikke før i slutten av tenårene at han valgte å satse på skiskytingen fult ut.

Som 16 åring flyttet han så til Lillehammer og kom inn på ski skytter linja ved Norges Toppidretts gymnas der. Selv om han ikke var blant de beste under opptakene fikk han allikevel sjansen av treneren K T Berland og det angrer han nok ikke på i dag.

Det påfølgende året klarte han og bli Norges beste i juniorklassen, riktig trening og motivasjon gjorde susen.

Under tiden som JR utøver klarte han en gull, tre sølv og to bronsemedaljer under JR VM sammenheng på forskjellige distanser.

Da han så rykket opp i senior klassen fortsatte han og samle medaljer, det har blitt syv gull, en sølv og syv bronse medaljer på han så langt i VM sammenheng. I OL har han en gull og en sølv medalje.

Det har blitt mange verdenscup seiere også på han, sesongen 2010/11 tok han også sammenlagt seieren. Godt gjort og vi får nok se han videre oppe på pallen i tiden fremover.

Johannes

Den fem år yngre broren Johannes har også satset på ski skytingen, også han har mange gode plasseringer.

Med god hjelp i fra storebror til trening og inspirasjon har han som JR utøver klart fem gull og en sølv i VM sammenheng. Det ble også en gull og en sølv medalje i ungdoms OL på han.

Medalje sankingen fortsatte også for han etter han kom opp i senior klassen. Fem gull, fem sølv og to bronse medaljer så langt i VM sammenheng. Under fjorårets OL tok han en gull og to sølv medaljer.

Det har blitt hele 35 seiere i verdens cupen og han har så langt vært oppe på pallen snart 60 ganger. Vil nok tro at brødrene er til uvurderlig hjelp for hverandre når det gjelder trening og motivasjon.

De har jo også en intern konkurranse gående, må jo prøve og overgå hverandre.

Comments are closed.